Summary

Day 1 (Travel to Kotagiri)
Start from Bangalore
Checkin to the campsite
Lunch
Hike to View point and sunset
Tea and Snacks
Campfire
Dinner
Retire for the night
Day 2 (Visit to Catherine Falls)
Wake up and refresh
Breakfast
Trek to Catherine falls
Lunch
Sightseeing
Tea and Snacks
Campfire
Dinner
Retire for the night
Return to Bangalore
Day 3 (Return to Bangalore)
Wake up and refresh
Breakfast
Checkout and start back to Bangalore

Inclusions

  1. Trek Guide
  2. Accommodation- Camping stay
  3. Breakfast*2, Lunch*2, Dinner*2
  4. Trekking
  5. Bonfire
  6. Unlimited fun

Things to Carry

1.Backpack 
2. Sunscreen lotion
3. Cap/Hat, Rain Jacket/Rain Pant or Poncho
4. Two sets of clothes - (comfortable to trek)
5. Torch with good batteries
Day 1 (Travel to Kotagiri)
06:00
Start from Bangalore
Bengaluru - Show on Map
30 minutes

Ooty officially known as Udagamandalam (also known as Ootacamund listen ; abbreviated as Udhagai), is a town and a municipality in the Niligiris District of the Indian state of Tamil Nadu. It is located 86 km north of Coimbatore and 128 km south of Mysore and is the headquarters of the Nilgiris district. It is a popular hill station located in the Nilgiri Hills. Originally occupied by the Toda people, the area came under the rule of the East India Company at the end of the 18th century. The economy is based on tourism and agriculture, along with the manufacture of medicines and photographic film. The town is connected by the Nilgiri ghat roads and Nilgiri Mountain Railway. Its natural environment attracts tourists and it is a popular summer destination.

Kotagiri or Kothagiri is a taluk and a Panchayat town in The Nilgiris District in the Indian state of Tamil Nadu. It is the third largest hill station in the Nilgiri hills. Kotagiri is located at 11.43°N 76.88°E / 11.43; 76.88. It has an average elevation of 1847 metres (6060ft).

13:00
Checkin to the campsite
Kotagiri - Show on Map
30 minutes

Checkin and refresh

13:30
Lunch
Kotagiri - Show on Map
1 hour
15:30
Hike to View point and sunset
Kotagiri View Point - Show on Map
2 hours 30 minutes

Trek amidst of tea estates to the View point of Kotagiri in Nilgiris range and Enjoy the stunning Ridge views.

18:30
Tea and Snacks
Kotagiri - Show on Map
30 minutes

Refresh with some tea and snacks

19:00
Campfire
Kotagiri - Show on Map
1 hour 30 minutes
20:30
Dinner
Kotagiri - Show on Map
1 hour 30 minutes
22:00
Retire for the night
Kotagiri - Show on Map
30 minutes

Knock off in the alpine tents/ Quechua tents

Day 2 (Visit to Catherine Falls)
08:00
Wake up and refresh
Kotagiri - Show on Map
30 minutes
09:00
Breakfast
Kotagiri - Show on Map
30 minutes

Have refreshing Tea and Breakfast

10:00
Trek to Catherine falls
Catherine Water Falls - Show on Map
3 hours

Catherine Falls is a double-cascaded waterfall located in Kotagiri, The Nilgiris District, Tamil nadu and it is also a major tourist spot in Kotagiri, located on the Mettupalayam road branching off at Aravenu. The upper fall drops to the floor, and is the second highest in the Nilgiri mountains. The waters from the upper stream of the Kallar river are crossed by the invisible Mettupalyam-Ooty road beyond the mountains in the south-west. The height of water falls is about 250 ft.Catherine Falls is named after the wife of M.D. Cockburn, believed to have introduced the coffee plantation to Kotagiri. The native name of the Catherine Falls is Geddhehaada Halla, meaning "Foothills Dale River". It can clearly been seen from the top of Dolphin's Nose if seeing the entire waterfall as one total impression is what you are looking for. It is also possible to take a road to the top of the falls.

13:30
Lunch
Catherine falls view point - Show on Map
30 minutes
14:30
Sightseeing
Catherine falls view point - Show on Map
3 hours

Cave trek and sunset or sightseeing nearby

18:30
Tea and Snacks
Kotagiri - Show on Map
30 minutes

Refresh with some tea and snacks

19:00
Campfire
Kotagiri - Show on Map
1 hour 30 minutes
20:30
Dinner
Kotagiri - Show on Map
1 hour 30 minutes
22:00
Retire for the night
Kotagiri - Show on Map
30 minutes

Knock off in the alpine tents/ Quechua tents

22:30
Return to Bangalore
Catherine falls view point - Show on Map
30 minutes
Day 3 (Return to Bangalore)
07:30
Wake up and refresh
Kotagiri - Show on Map
30 minutes
08:30
Breakfast
Kotagiri - Show on Map
30 minutes

Have refreshing Tea and Breakfast

09:00
Checkout and start back to Bangalore
Kotagiri - Show on Map
30 minutes
, , , , , , , , , ,
×

Send Query

Dates
No of People
Quantity -

Submit
×

Thank You!

Your response has been recorded

×

Forgot Password

Loading...
×

Change Password

×

Gutsytribe Enquiry Form

×

Gutsytribe

Connect to your Adventure Tribe!

Signin

By Signing up, You agree to Gutsytribe's Terms of Service and Privacy Policy

Install Exciting Trips on Mobile App